> Інформація

Інформація

Що мені потрібно, щоб поїхати працювати в Польщу?

Для того, щоб офіційно і легально працевлаштуватися в Польщі, крім бажання, Вам необхідні будуть наступні документи:

  • Дійсний закордонний паспорт;
  • Відкрита національна робоча віза типу D;
  • Оригінал запрошення на роботу Oświadczenie або Zezwolenie;
  • Медична страховка і квитанція про оплату.
Як оформити закордонний паспорт?

Щоб оформити закордонний паспорт самостійно, потрібно:

  • Зібрати пакет документів: паспорт громадянина України, копія ідентифікаційного коду, старий закордонний паспорт (якщо є);
  • Особисто подати пакет документів в будь-яке відділення міграційної служби УМВС (ОВІР);
  • Оплатити послуги УМВС (ОВІР);
  • При терміновому оформленні біометричного паспорта, документи розглядаються близько 30-40 робочих днів, при звичайному - протягом 60-ти робочих днів.
Яка віза потрібна для легального працевлаштування в Польщі?

Для офіційного легального працевлаштування в Польщі потрібна національна польська віза типу D, вона ж - робоча польська віза.

Також, на території Польщі можна легально працювати по Без Візу в періоді 90/180, маючи біометричний паспорт.

Як отримати візу?

Щоб отримати національну робочу візу, необхідно:

  • Отримати легальне зареєстроване запрошення від роботодавця. Дуже важливо отримати реальне запрошення, так як воно буде перевірятися в Консульстві і на кордоні;
  • Сплатити візовий збір в ІДЕАБАНК або КРЕДОБАНК, в розмірі 15 євро;
  • Оформити медичну страховку;
  • Заповнити анкету про видачу національної візи «Wniosek o wydanie wizy krajowej»;
  • Мати оригінали та копії внутрішнього і закордонного паспортів;
  • Зробити фотографії розміром 3,5 на 4,5 на білому фоні, 70-80% обличчя;
  • Перша робоча віза видається на півроку, потім її можна продовжити на рік;

Якщо для Вас це в перший раз і процедура не знайома, рекомендуємо звернутися в нашу компанію за більш детальною консультацією.

Як оформити страховку?

У нашій компанії Вам допоможуть оформити страховку по оптимальному тарифу, від компанії, яка входить в число акредитованих Консульством Польщі та інших країн Шенгену.

Якщо Ви оформлюєте пакет документів за допомогою наших фахівців, страховий поліс на весь період перебування вже включений у вартість послуги.

Як знайти роботу в Польщі?

Для гарантованого легального працевлаштування, з можливістю підібрати оптимально підходящу вакансію, найкраще звернутися за допомогою до кваліфікованих фахівців - менеджерів агентства з працевлаштування, які володіють детальною інформацією з актуальних вакансій та постійно перебувають на зв'язку з польським роботодавцем.

Яку роботу я можу отримати?

Найбільш затребувані в Польщі робочі спеціальності, а також, некваліфіковану працю, де не потрібен досвід. Це може бути робота на виробничих лініях, фабриках, складах, сезонні сільськогосподарські роботи. Дуже затребувані будівельники різних спеціалізацій, водії, швачки.

Зв'яжіться з нами, і ми допоможемо підібрати оптимальний варіант, з урахуванням Вашого досвіду, навичок та переваг.

Чому мені потрібно звернутися до нас?

Виїзд на роботу за кордон - це важливе рішення в житті, яке пов'язане з певними хвилюваннями і переживаннями.

Ваше успішне працевлаштування залежить від багатьох чинників: правильного підбору вакансії, вибору посередника і якості оформлення документів.

Наша компанія візьме на себе всі клопоти з пошуку і підбору Вам вакансії, переговорам з роботодавцем, підготовкою і пересиланням документів, контролем Вашого приїзду на місце роботи.

Ми об'єднали команду професіоналів, які зроблять все, щоб Ваше працевлаштування в за кордоном було без проблемним, комфортним і безпечним.

Скільки часу займає оформлення документів та отримання візи?

На терміни оформлення документів дуже сильно впливає місце реєстрації та вид запрошення.

Ви повинні подавати документи на отримання візи в тому візовому окрузі, в якому прописані. Більш детальна інформація, щодо візових округів на сайті візового центру: polandvisa-ukraine.com

Зазвичай, процедура оформлення пакету документів по робочому запрошенню на піврічну візу займає від 7-ми днів. Оформлення документів на річну візу на запрошення від Воєводи - від 45-ти днів. До цього терміну необхідно додати час на подачу документів та на отримання рішення Консульства про видачу візи.

Таким чином, термін отримання візи «під ключ», з моменту заявки, становить від 20-ти (в разі піврічної візи) до 60-ти календарних днів (у разі річної візи).

Чи можу я отримати відмову у візі?

Так. Така ймовірність існує.

Остаточне рішення з видачі візи приймає Консульство Польщі.

Велика кількість відмов через нелегальні запрошення.

Але, з досвіду отримання віз нашими кандидатами, ми можемо стверджувати, що, якщо у Вас правильно оформлені документи і немає попередніх відмов, з імовірністю майже 100%, Ви отримаєте позитивне рішення, щодо видачі національної робочої візи.

Важливо! За запрошенням від Воєводи (Zezwolenie) Консульство відмов не дає.

Які додаткові витрати мене чекають?

Ваші додаткові витрати залежать від умов конкретної вакансії (оплати проживання, компенсації харчування, оплати проїзду) і місця роботи.

Як правило, роботодавці забезпечують проживання працівників і компенсують вартість проїзду до місця роботи, іноді, організовують харчування (обід).

Обов'язкові супутні Вашому працевлаштування витрати:

  • Оплата візового збору ППВА - 15 євро;
  • Квиток на автобус до Польщі - 400-1000 гривень;
  • гроші з собою до першої зарплати - 100-150 євро.
Чи потрібно знати польську мову?

Роботу в Польщі без знання мови знайти цілком можливо. Звичайно, розраховувати на отримання посади спеціаліста в галузі бухгалтерії, фінансів та права не варто, але влаштуватися різноробочим можна без проблем.

Для отримання таких вакансій, як: робочі на заводи, будівельники, водії, пакувальники, прибиральники, сортувальники і т.д., знання польської мови, як правило, не потрібно.

Які гарантії працевлаштування?

Українці, які працевлаштовані в Польщі легально, мають такі ж права і соціальні гарантії, як і працюючі поляки.

Важливо пам'ятати, що національна польська робоча віза дає право працювати тільки на території Польщі, винятком є тимчасова робота в інших країнах ЄС від польської компанії.

Для того, щоб легально працювати за робочою візою в Польщі, Ви повинні бути працевлаштовані у роботодавця, від якого Ви отримали запрошення. Якщо віза була оформлена по іншому запрошення, по приїзду, або до моменту виїзду, на Вас повинні зареєструвати нове запрошення.

Також, підбираючи роботу і звертаючись до посередника, попросіть його надати номер ліцензії на працевлаштування за кордоном. Серйозні компанії не відмовлять Вам, і як правило, будуть наполягати на укладенні договору про надання послуг.

Що потрібно взяти з собою?

В першу чергу, потрібно взяти необхідні документи, щоб пред'явити на кордоні.

Обов'язково потрібно взяти з собою робочий одяг на перший час (якщо не надається роботодавцем), теплі речі, зручне взуття. Найчастіше, постільна білизна і посуд вже є на місці, але бажано взяти з собою хоча б мінімум: маленьку каструльку, ложку, вилку, чашку, тарілку, рушник і постільну білизну. Важливо також взяти парасольку, так як погода в Польщі дуже мінлива. Оскільки душ всюди загальний - стануть в нагоді гумові тапочки. Обов'язково потрібно взяти з собою ліки: від грипу, від розладу шлунка, анальгін і так далі. Ліки в Польщі і країнах ЄС коштують дорожче, а без знання мови і рецепту, купити їх буде проблематично. На медичних препаратах не варто економити, беріть все, що вважаєте за потрібне. Продукти брати з собою не обов'язково, все можна купити на місці, найдешевше - "Biedronkа".

Як безпроблемно перетнути кордон?

Для успішного і безпроблемного перетину кордону Вам потрібно мати з собою документи: паспорт, візу (або інший документ, що дозволяє в'їзд, наприклад, ВНЖ), оригінал запрошення від роботодавця, медичну страховку.

Прикордонний контроль здійснюють співробітники Прикордонної Охорони (Straż Graniczna). Їх може зацікавити мета візиту і умови перебування в Польщі.

Головне, не губитися, бути впевненим у собі і спокійно відповідати на можливі запитання.

Також, перед від'їздом, необхідно ознайомитися з митними правилами ввезення і вивезення, і не порушувати їх.

При оформленні документів в нашій компанії, Ви отримуєте «Польсько-український розмовник» і «Пам'ятку для виїжджаючих до Польщі».

Чи можу я залишитися в Польщі?

Так. Така можливість є.

Основний документ, який дозволить Вам жити і працювати в Польщі - Карта побиту (Karta pobytu). Це стандартний біометричний документ посвідчення особи, який визнається всіма країнами Євросоюзу, дозволяє подорожувати в зоні Шенген (90/180), легально працювати в Польщі, перетинати кордон без необхідності продовження візи, купувати і реєструвати на себе рухоме і нерухоме майно.

Процес оформлення карти побиту досить витратний фінансово і тривалий захід.